Praktische informatie

Skischool in Gerlos

AANTAL DEELNEMERS PER GROEP

Het maximale aantal deelnemers per groep is 12 personen. In de praktijk zijn de groepen meestal kleiner. Indien nodig worden bij de Bambi en Bambini groepen 2 leraren ingedeeld.

ALLERGIE / ZIEKTE / BEPERKING

Wanneer uw kind een allergie, ziekte of beperking heeft, is het belangrijk onze medewerkers goed over de allergie, ziekte of beperking te informeren. De skischool behoudt zich te allen tijde het recht een deelnemer voor skilessen, kinderopvang of middageten te weigeren i.v.m. de maatregelen (bijv. Epipen) welke bij een allergie, ziekte of beperking te nemen zijn. Dit ter bescherming van onze medewerkers.

Bij een besproken deelname bij kinderen dient aan de voorzijde van het skischoolvestje (plastic vakje) een briefje met de allergie, ziekte of beperking gedaan te worden.

Wanneer een medewerker twijfelt heeft bij de gezondheid van een kind, kan bijv. temperatuur gemeten worden. Bij koorts kan de skischool te allen tijde een deelnemer voor de kinderopvang of skilessen weigeren.

Onze medewerkers is het niet toegestaan, deelnemers medicijnen te geven.

Deelnemers met een besmettelijke ziekte worden van deelname aan de kinderopvang of skilessen uitgesloten ter bescherming van andere deelnemers en onze deelnemers.

BETALEN

U kunt de gewenste cursus contant (€), met pinpas of credit card (Visa of Mastercard) betalen in één van de kantoren van Michi’s Schischule. 

DAG PAUZE TIJDENS DE SKILES

Wij raden u aan de skilessen achter een volgend te boeken, omdat de groepen met het programma doorgaan en elke dag iets nieuws leren. Kiest u toch voor een dag pauze kan het zijn dat er eventueel een groepenwissel plaatvindt. Voor 2 en 3-jarige kinderen is het geen probleem om een dag pauze te houden.

HELM

Bij de kindergroepen is het dragen van een helm voor kinderen tot 14 jaar tijdens de skiles verplicht! Voor volwassenen geldt geen helmplicht, echter adviseren wij u, voor uw eigen veiligheid, een helm te dragen.

KINDEREN SAMEN IN ÉÉN GROEP

De indeling van groepsles kinderen gebeurt in eerste instantie op grond van ski ervaring en hierna op leeftijd en taal. Als kinderen vrijwel hetzelfde ski niveau hebben kunnen zij uiteraard bij elkaar in de groep. Wij vragen u vriendelijk dit voor de lesindeling op de eerste lesdag bij de indeler te melden. Wij zullen ons best doen uw wensen te vervullen. Als de kinderen niet hetzelfde ski niveau hebben, dan gaat het kind dat beter skiet in een lagere groep, zodat de kinderen met minder ervaring ook goed mee kunnen komen.

KINDEROPVANG SLAAPMOGELIJKHEDEN

In de kinderopvang is een aparte slaapruimte voor de kleinsten. Hier hebben zij de mogelijkheid om te slapen.

LESDAGEN

Kinderen, zowel beginners als gevorderden kunnen elke dag in één van de lopende cursussen instappen van zondag t/m vrijdag. In de vakantieperiodes is er voor kinderen elke dag groepsles.
Groepsles volwassenen beginners start op zondag en bij genoeg aanmeldingen ook op maandag. Gevorderden kunnen naar wens iedere dag in één van de lopende cursussen instappen van zondag t/m donderdag.

LESTIJDEN

De lestijden van de groepen zijn van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur.
Lunch is van 12:00 tot 13:00 uur is (lunch kan ca. 30 minuten variëren).

LES OMBOEKEN

Het is mogelijk om reeds geboekte lessen om te boeken, indien de gewenste les beschikbaar is. Hier kunnen eventuele extra kosten aan verbonden zijn.

MIDDAGETEN

Het middageten voor uw kind tijdens de skiles is afhankelijk van het restaurant waar met de groep wordt gegeten. Een aantal gerechten welke de kinderen krijgen zijn: patat met schnitzel / worstjes of vissticks, Kaiserschmarrn, spaghetti of pizza. Als voorgerecht krijgen de kinderen soep en er ligt veelal ook een klein snoepje klaar voor na het eten.

MINDER VALIDEN

Uiteraard zijn ook alle kinderen en volwassenen die een geestelijke of lichamelijk beperking hebben, maar wel gewoon willen leren skiën in onze skischool van harte welkom. Wij adviseren alleen wel hiervoor privéles te boeken. Op deze manier krijgen zij de volle 100% aandacht.

MOET UW KIND ZINDELIJK ZIJN VOOR DE SKILES

Tijdens de skiles is het niet mogelijk voor de skileraar om luiers te verschonen. In de kinderopvang worden de kinderen natuurlijk wel verschoond.
Uiteraard zal de skileraar de kinderen begeleiden bij het gaan naar de toilet, helpen bij het snijden van het eten en helpen met aan en uitkleden.

RESERVEREN

Om uw gewenste les (groeps- of privéles) te garanderen, raden wij u aan online te boeken. Alleen dan kunnen wij de lessen garanderen. Voor meer informatie klik HIER.

RESTAURANTS KINDEREN

De kindergroepen die tussen de middag gaan eten zijn verdeeld over verschillende restaurants in het skigebied. De gevorderde groepen zullen over het algemeen verder weg eten en de beginners bij Arena Center, Seppi's of beneden in het dal bij de oefenweide dorpscentrum. 's Morgens bij het verzamelen zal de skileraar de ouders vertellen waar de groep die dag eet. Wanneer uw kind geen middageten erbij heeft geboekt, spreekt u 's morgens bij het verzamelen af waar en hoe laat u uw kind die dag voor het eten op moet halen.

SKIBUS

Voor gasten met een geldige skipas staat een kostenloze pendel-skibus ter beschikking. Voor meer informatie klik HIER.

SKIPAS

Kinderen die na 01.01.2018 geboren zijn hebben geen skipas nodig. Zij mogen gratis gebruik maken van alle skiliften. Voor meer informatie over skipassen en prijzen klik HIER.

SKIUITRUSTING 

Wanneer u of uw kind deelneemt aan skiles is het belangrijk goed voorbereid naar de les te komen. Denk aan de volgende dingen: goede (warme) skikleding, goed ski-materiaal (goede ski´s van deze tijd bevorderen het leerproces), zonnebril/sneeuwbril, zonnecrème, goede handschoenen, zakdoekjes, muts.

VAKANTIEPERIODES

Tijdens de Kerst- en Krokusvakantie is er voor kinderen elke dag groepsles. Zowel beginners al gevorderden kunnen elke dag in één van de lopende cursussen instappen.

VERANDEREN VAN COMBI SKILES

Voor kinderen tot circa 5 jaar oud is het mogelijk om van skiles naar combi skiles te wisselen of andersom. Bijvoorbeeld; u heeft 5 dagen skiles geboekt dit kunnen wij dan omboeken naar 5 dagen combi skiles (2 uur skiles en hierna spelen in de kinderopvang) of andersom. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

VERANDEREN VAN SKILES

Uiteraard is het mogelijk om van les te wisselen. Als wij zien dat u of uw kind te goed of te zwak is voor de groep kan er van groep worden gewisseld.
Ook is het mogelijk om de ski cursus om te boeken naar snowboard les of andersom, mits er een geschikte groep beschikbaar is en het kan zijn dat hier extra kosten aan zijn verbonden.
Als u groepsles heeft geboekt en u wilt dat omboeken naar privéles is dat ook mogelijk. Hier dient u echter wel het verschil in de kosten te betalen.

VERLENGING VAN SKILES

Boekt u groepsles per dag dan betaalt u tot 3 dagen onze dagprijs. Wilt u na 3 dagen groepsles verlengen dan betaalt u onze verlengingsprijs.

VERZAMELTIJD

Op het leskaartje dat u bij het boeken krijgt staat de verzameltijd en het trefpunt aangegeven. Probeer op het aangegeven tijdstip op het trefpunt te zijn, zodat de groep op tijd kan beginnen met de les. Met de skileraar spreekt u af hoe laat en waar u uw kind 's middags om 15:00 uur weer op kunt halen.

VREEMDE TAAL

In onze skischool worden vele verschillende talen gesproken;
Duits, Nederlands, Engels, Frans. Grieks, Italiaans en Spaans op aanvraag mogelijk

WAT ALS MIJN KIND DE SKILES NIET LEUK VINDT

Als u er niet zeker van bent of uw kind de skiles leuk gaat vinden kunt u het beste eerst 1 dag boeken. U kunt dan 1 dag skiles boeken en hierna verder boeken, u betaalt dan niet meer of minder.
Voor Bambi´s en Bambini´s kunt u ook de 2 uurtjes “Startangebot” boeken. Dit houdt in op zondag of maandag 2 uur skiles boeken om te kijken of uw kind het leuk vindt.

WAT MEE TE NEMEN NAAR DE KINDEROPVANG

Als u uw kind naar de kinderopvang brengt, graag het volgende meenemen: luiers, doekjes, knuffel, reserve onderbroekje en broek. Niet vergeten bij de balie uw mobiele telefoonnummer af te geven.

ZIEK / AFMELDEN

Wanneer uw kind ziek is en deze dag(en) niet aan de skiles deel kan nemen, dit graag 's morgens of in het bureau of bij het verzamelen van de les aan de skileraar doorgeven. Bij ziekte kunnen wij alleen geld retour geven met een doktersverklaring.
Wegens gezondheids redenen worden deelnemers met een besmettelijke ziekte van de deelname aan een skiles of de kinderopvang uitgesloten.

 

Newsletter

Schrijf je nu in voor de Michi’s skischool nieuwsbrief en je mist geen nieuws

Registreer nu