Michi's Freeride Centre

het ultieme gevoel van vrijheid...

 

Heeft u altijd al een keer een poedersneeuw afdaling willen maken of bent u al een ervaren off-piste skiër? Onze gediplomeerde skileraren nemen u mee in de wereld van het Freeride.

Beginners leren de basis van het skiën in ongeprepareerd terrein en gevorderden profiteren van de ervaring van onze freeride specialisten.

Doordat onze gidsen zich alle dagen in het skigebied bevinden, kunnen zij u begeleiden naar de beste plekken in het gebied.

Mogelijke routes

  • Nöckental
  • Falschriedel
  • Innerertens
  • Teufeltal Krummbach
  • Wilde Krimml

Safety First

Voordat u off-piste gaat, leert u de uitrusting kennen. U leert ook hoe u waarschuwings- en alarmtekens herkent en hoe u de juiste afdaling en gebied kiest.

De uitrusting (rugtas, lawinepieper, lawineschep en sonde) wordt door de skischool ter beschikking gesteld.

Niveau

Vereiste is dat u een rode piste gecontroleerd (ski's parallel) kunt afdalen. De afdalingen zijn afhankelijk van skiniveau, weersverwachtingen en sneeuwcondities. Het dragen van een helm is verplicht. Wij raden u aan om een freeride ski te gebruiken, deze ski’s hebben meer drijfvermogen en zullen u helpen met het “poedersneeuw” gevoel. Tevens raden wij u een rugprotector aan.

Safety Day - het Lawine ABC in één dag

Leer alle belangrijke aspecten van lawinekunde en de gevaren hiervan. Op de juiste manier lezen van lawineberichten, uitleg over de lawinepieper en het zoeken naar lawineslachtoffers staat op voorgrond tijdens de Safety Day. Na de theoretische les gaat u met onze skileraar off piste.

Trefpunt Freeride & Safety Day

Isskogel Bergstation

Safety Day

  4 uur
1 persoon 350,-
extra persoon à 40,-

Freeride

2 uur 3 uur 4 uur
195,- p.p. 280,- p.p. 350,- p.p.
extra persoon à 40,- 40,- 40,-

Newsletter

Schrijf je nu in voor de Michi’s skischool nieuwsbrief en je mist geen nieuws

Registreer nu